29 Σεπ 2008

Η ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΤΡΑΧΩΝ

Κάποτε έγινε ένας αγώνας βατράχων .Στόχος να ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή ενός πύργου .Πολλοί άνθρωποι πήγαν να τους υποστηρίξουν .Ο αγώνας άρχισε .Στην πραγματικότητα ο κόσμος δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρουν και το μόνο που ακουγόταν ήταν " Τι κόπος !Ποτέ δεν θα τα καταφέρουν ..."Οι βάτραχοι άρχισαν να αμφιβάλλουν για τον εαυτό τους .
Ο κόσμος συνέχιζε .."τι κόπος ! Ποτέ δεν θα τα καταφέρουν .." και οι βάτραχοι ο ένας μετά τον άλλον παραδεχόταν την ήττα τους εκτός απο έναν , που συνέχισς να σκαρφαλώνει .Στο τέλος μόνο αυτός και μετά απο τρομερή προσπάθεια κατόρθωσε να φτάσει στην κορυφή .
Ένας απο τους χαμένους βατράχους τον πλησίασε να τον ρωτήσει πώς τα κατάφερε να ανέβει στην κορυφή .Τότε συνειδητοποιήσε ότι ο βάτραχος ήταν κουφός !
Ποτέ μην ακούτε ανθρώπους που έχουν την κακή συνήθεια να είναι αρνητικοί γιατί σας κλέβουν τις μεγαλύτερες λαχτάρες και πόθους της καρδιά σας .Πάντοτε να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου την δύναμη της φράσης σκέψου θετικά .
Συμπέρασμα :Πάντα να κάνεις τον κουφό απέναντι σε όσους σου λένε ότι δεν μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου ή να πραγματοποιήσεις τα ονειρά σου ....

3 σχόλια:

Unknown είπε...

αγαπητή ιαχή,,
θα τολμούσα να κάνω μια σφήνα στην
σοφή αυτή ιστορία, λέγοντας:
Ποτέ μην ακούτε ανθρώπους,
[αλλά,κυρίως τον ίδιο σας τον εαυτό],
που έχουν την κακή συνήθεια να
είναι αρνητικοί...

ο εαυτός μας είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο..

Ιαχή είπε...

σωστό και αυτό ! Εξυπακούεται ότι όταν στοχεύεις κάπου πρώτα πρώτα έισαι σιγουρος για τον ευατό σου , το τι θέλεις και το παλευεις με όλες τις δυνάμεις σου .Αλλά ακόμα και αν σκοντάψεις κάπου ή γίνει ένα λάθος πρέπει να έχεις θετικούς ανθρώους δίπλα σου ....

φραχτης είπε...

τις προαλλες κορναραν σ'εναν κουφο ...
ευτηχως το τρακαρισμα ηταν αναιμακτο ...